Kurzy literárního překladu 2018/2019

Jedná se o sedm odpoledních až podvečerních tříhodinových setkání v sídle OP nad předem přeloženými literárními texty vždy po čtrnácti dnech, v nichž se pokrývají různé žánry a ukazují různé přístupy k překládání, vyplývající jak ze specifik textů, tak z tvůrčích a jazykových schopností jednotlivců. V tomto rámci lze podle domluvy s jednotlivými lektory a zájmu účastníků upravit jak časové rozložení (případně ve formě víkendových bloků), tak volbu žánrů. 
Cena kurzu při daném rozsahu nabízených hodin je 3000,- Kč. Absolventi obdrží certifikát. Hlásit se můžete na adresu Obce překladatelů, a to i pokud preferujete letní semestr. Jednotlivé jazykové skupiny se budou otevírat při minimálním počtu 4 zájemců. Uveďte jazyk/-y a pokud možno také dny, které by přicházely v úvahu. Kurzy začnou v průběhu října.
Těšíme se na setkání.

Představujeme

Změna bankovního spojení

Upozorňujeme členy, že po sloučení Equa bank s Raiffeisenbank se mění bankovní spojení Obce překladatelů. Od 14. 11. 2022 platí nové číslo účtu OP 1014328992 / 5500 u Raiffeisenbank.

Používejte prosím při všech platbách a v trvalých příkazech nový kód banky 5500! Staré číslo účtu bude fungovat souběžně pouze do 15. 5. 2023.

Právní poradna Obce překladatelů

Pro členy Obce překladatelů je nyní k dispozici bezplatná autorskoprávní poradna. Dotazy můžete advokátní kanceláři Štaidl-Leška Advokáti klást na telefonu 222 520 096, ve facebookové skupině Právní poradna Obce překladatelů nebo zasílat e-mailem na asistent@staidl-leska.com.